• Morate uneti minimum 3 karaktera

    • Moj Nalog
    Prijavi se
    Poređenje Xiaomi Essential, 1S i Pro 2 električnih trotineta - Zamena gume na električnim trotinetima Xiaomi m365

    Poređenje Xiaomi Essential, 1S i Pro 2 električnih trotineta

    Autor: Ooter girl
    16.12.2022.

    U ovom tekstu smo se osvrnuli na modele Xiaomi trotineta.

    Prvenstveno poznat po svojim pristupačnim pametnim telefonima, Xiaomi je 2018 godine lansirao svoj električni trotinet M365 koji je bio veliki hit širom sveta. Kineska grupa je prednjačila u rastućem talasu ekološki prihvatljivih prevoznih sredstava, da bi se uspostavila kao lider sa samo 2 modela.
    Krajem 2020 godine Xiaomi je odlučio da ažurira svoju ponudu, ne sa jednim, već sa čak 3 nova modela električnih trotineta.
    Ali, šta ovi novi proizvodi nude kad je konkurencija na tržištu lakih električnih trotineta sve veća?

    Poređenje 3 modela: Xiaomi Essential - 1S - Pro 2

    Kompletirajući svoju obnovljenu ponudu sa tri modela električnih skutera, Xiaomi je ažurirao svoje proizvode kako bi zauzeo veći prostor na tržištu. Iako se izgled relativno malo promenio u poređenju sa starim modelima, novi Xiaomi ima sve prednosti u odnosu na prethodnu generaciju.

    Kako se razlikuje od starih modela?

    Primećujemo dodavanje narandžastih mačijih očiju na bočnim stranama vozila koje su delotvornije od starih crvenih traka prisutnih na M365, kao i puno svetlije LED prednje svetlo za bolju noćnu vidljivost, bez zaslepljivanja drugih učesnika u saobraćaju.
    Iako je Xiaomi ipak odlučio da ne dodaje amortizer, prigušivanje vibracija na putu poverio je gumama na naduvavanje od 8,5 inča. Xiaomi je naučio iz greške prethodnih modela pa je novim modelima dodao otpornije gume. Ali je i dalje jako važno redovno doduvavati gume na 3,5 bara.

    Koje su razlike između ova tri modela?

    Xiaomi modeli iz 2021 godine izgledaju vrlo slično, temeljeni na istoj strukturi. No, iznutra su malo drugačiji kako bi zadovoljili zahteve korisnika i tako se približili što pristupačnijoj ceni. Svi novi Xiaomi električni trotineti imaju LCD ekran kao na starom M365 Pro, ali ovaj put s malo većim ekranom kako bi mogli da daju više korisnih informacija (poput načina vožnje, preostalog trajanja baterije itd...), bez potrebe za otvaranjem Xiaomi mobilne aplikacije.

    Xiaomi Essential

    Trik Xiaomi kompanije sa Essential modelom je ponuditi električni trotinet za manje novca. Da bi to moglo da funkcioniše bilo je potrebno napraviti neke ustupke, a zadržati ono što je učinilo da Xiaomi električni trotinet bude uspešan.
    Opremljen penastom ručkom i manjom baterijom (36V 5,1Ah) Xiaomi Essential zadovoljava se s 20 km dometa (po specifikaciji) uz najveću brzinu od 20 km/h, ali je vreme punjenja skraćeno na samo 3-4 sata. Uz to, u njegovu mini cenu je uključen i LCD ekran nove generacije, zadnja disk kočnica i jače pregnje svetlo (2W umjesto 1W).

    Prednosti Xiaomi Essential modela:
    Izuzetno pristupačna cena
    LCD ekran za prikaz
    Zadnja disk kočnica

    Nedostaci Xiaomi Essential modela:
    Performanse zaostaju za prethodnim M365 (brzina samo 20 km/h)
    Stvarno ne voli nagibe (samo 10%)

    Xiaomi 1S

    Xiaomi 1S električni trotinet je naslednik starog M365. Baš kao i Xiaomi Essential, pozadi ima dodatnu disk kočnicu kako bi se regulisao put kočenja, kao i ekran koji između ostalog pokazuje radnu brzinu.
    Osim toga, nudi iste karakteristike snage kao njegov stariji brat Xiaomi M365, sa svojim motorom od 250 W koji nudi 25 km/h maksimalnu brzinu. Baterija boljeg kapaciteta (36V 7,6Ah) nudi domet do tridesetak kilometara.

    Prednosti Xiaomi 1S:

    Mnogo bolje kočenje od M365
    Kvalitet izrade
    Ugodna vožnja

    Nedostaci Xiaomi 1S:

    Potrebno je poboljšati aplikaciju

    Xiaomi Pro 2

    Baš kao i Xiaomi 1S i M365, Xiaomi Pro 2 dolazi da preuzme M365 Pro. Vrlo malo razlika u odnosu na prethodnu generaciju, osim prednjeg svetla s dvostrukom snagom za bolje osvetljavanje noću.
    U poređenju sa modelima 1S i Essential, koji su ukupnim dimenzijama nešto manji, Pro 2 se na svojoj ruti može penjati uz nagibe do 20% zahvaljujući svom motoru snage do 600W, što nije zanemarivo.

    Prednosti Xiaomi Pro 2:

    Jače prednje svetlo
    Fabrički držač branika (mada, po našem mišljenju nema dovoljno dobru završnu obradu)

    Nedostaci Xiaomi Pro 2:

    Vrlo malo promena u odnosu na prethodni M365 Pro
    Potrebno je poboljšati aplikaciju

    Stari dobri M365

    Cilj marke Xiaomi je isti već nekoliko godina: učiniti dostupnim što većem broju ljudi proizvode vrhunske tehnologije po pristupačnim cenama. U početku rezervisan za kinesko tržište, Xiaomi je 2018 godine počeo da distribuira električne trotinete Xiaomi M365 izvan svojih granica.

    Prednosti Xiaomi M365

    Xiaomi M365 odmah su primetili korisnici koji su želeli sa lakoćom da se kreću svojim gradom. Njegov mat aluminijski okvir i visokokvalitetna PVC završna obrada odmah su udahnuli poverenje korisnika. Lagan i praktičan, nudio se po vrlo atraktivnoj ceni, što je otvorilo put korišćenja električnog trotineta u široj javnosti.

    Nedostaci Xiaomi M365

    Kočioni sastav je bio područje poboljšanja kojim su se ponovno pozabavili noviji modeli. Opremljen samo jednom elektromagnetskom kočnicom integrisanom u motor, kočenje nije bilo vrlo efikasno pri velikim brzinama. To više nije problem.

    Često postavljana pitanja

    Kako mogu da znam da je moj Xiaomi originalni model?

    Zaista, Xiaomi M365 doživeo je mnoge klonove koji su pušteni u prodaju kako bi iskoristili njegov uspeh. Kako biste bili sasvim sigurni u originalnost, najbolje je da uređaj potražite kod nas u Ooter-u.

    Koja mobilna aplikacija je za Xiaomi električni trotinet?
    Aplikacija MI Home dostupna na Androidu i iOS-u upravlja svim Xiaomi povezanim proizvodima. Takođe je dobra opcija aplikacija M365TOOLS ukoliko ste korisnik Androida a M365PLUS ukoliko ste korisnik IOS-a.

    Zaključak
    Nećete pogrešiti ukoliko odlučite da stari model Xiaomi trotineta zamenite novim. Sa prethodnom generacijom koja je već bila vrlo dobro dizajnirana, Xiaomi je morao da napravi samo male promene kako bi ponudio zanimljive proizvode sa još uvek nenadmašnim odnosom cene i kvaliteta.
    Ako još niste podlegli urbanoj vožnji električnog trotineta, ovi modeli vam mogu promeniti mišljenje. Mi mislimo da su Xiaomi trotineti odličan, praktičan i zdrav način za vožnju gradom.

    Izvor: Google
    Loading...